Copyright © 2023. All Rights Reserved

Зехтин La Chinata 0.750 ml

26,70 лв.
  • Марка: La Chinata
+ -
Купи
Моля, изберете:

Маслиново масло серия La Chinata Classic - стъклена бутилка

 

Студено пресованото екстра върджин маслиново масло на La Chinata е създадено от селектирани маслини, отгледани в областта Сиера де Гата, намираща се в северозападната част на провинцията Касерес. Подбрани са само най-добрите плодове в оптимален етап на зреене, чисти, здрави и без дефекти.

 

Нашият екстра върджин зехтин основно се характеризира по четири фактора:

- Наситено жълт цвят с леки следи от зелено.

- Сладък и умерен вкус, различаващ се от по-горчивия и остър, характерен за зехтините от Южна Испания.

- Наситен аромат на зрели плодове.

- Изключително високо съдържание на мастни киселини, които правят нашия зехтин един от най-добрите сред всички райони в Испания.

 

Областта Сиера де Гата е известна със своите маслини, предназначени предимно за директна консумация. Те присъстват на всяка трапеза из цялата страна, а сортът им е зелена маслина. Имат неповторим вкус и аромат за небцето. Същият този аромат и вкус познати от трапезните маслини, могат да бъдат усетени и в нашия екстра върджин зехтин.


Тъмната стъклена бутилка съхранява успешно всички качества на зехтина, а обемът ѝ трябва да е съобразен с темпото на консумация, за да не престоява зехтинът прекалено дълго време след като е бил отворен, тъй като с времето това може да повлияе на качествата му.

 

Стъклената бутилка с екстра върджин зехтин е най-удобна за ежедневна употреба, а освен това е подходяща и за подарък.

 

Не съдържа глутен.

Не съдържа лактоза.

100% растителен продукт.

 

Обем: 750мл.